Nu börjar vi bli varma i kläderna och vi har kommit igång med alla ämnen.

I tisdags hade vi vårat ute-pass och vi passade på att gå upp till vårt uteklassrum och visa runt förskolebarnen. Jag hade även med en bok där det stod att ekorren samlade 200 kottar om dagen så vi samlade ihop lika många. Hur lång orm skulle det bli om vi la dem på en rad? Som ni kan se på bilderna så blev den ganska lång. Jag mätte med mina fötter och den blev 33 ”Sarafot” lång och sedan la vi Johan på marken och den var då  5 och ¾ Johan lång.

Nästa vecka är det dags för föräldramöte. Anmälningsblankett kommer med hem i väska idag. Hoppas att det är många som kan komma.

Kort om vad vi arbetar med i de olika ämnena:
Svenska: Läsebok samt tillhörande arbetsbok. Vi har högläsning varje dag.  Skriver egna berättelser, tyst läsning.
Matematik: Mattesafari, olika tal och talsorter. Nästa vecka ska första kapitlet vara klart.
So: Demokrati och diktatur. Valet och kort om olika partier.
No: Årstider, sommar
Bild: Bokmärke
Musik: sång-memory, 10-kamraterna och ”en taggig boll”
Engelska: My name is, What is your name?