I onsdags hade vi en mycket trevlig skoljogg ihop med Liljenäs friskola. Vi började med att gå sjösvängen och sedan blev vi indelade i olika lag/länder som gick runt och tävlade i olika grenar. Till lunch grillade vi korv ute.

Jag vill påtala vikten av läsläxan. Lyssna gärna på ditt barn flera gånger. Det är bara ett kapitel i veckan som ska läsas flera gånger och man ska inte läsa före i boken. Är texten lätt kan man vara extra noga med att andas vid punkt, och få rätt "rytm" i det  lästa (ex är det ett frågetecken så ska det låta som man ställer en fråga). Det är också bra att ställa frågor på texten för att öka läsförståelsen genmom reflektion. Om texten istället är lite svår kan man växelläsa, läsa varannan mening eller om man delar upp sidorna så inte alla läses varje gång. Är det fortfarande för svårt går det bra att höra av sig till mig. Glöm inte att fylla i på deras bokmärke hur läsläxan har gått.

Jag saknar fortfarande målartröjor från några barn, det vore bra om det kom med på måndag.

Tyvärr har vi fått lus på skolan och jag uppmanar alla att titta sina barn noga så att vi inte behöver drass med dem längre än nödvändigt. Alla elever i klass 1-3 har fått med ett papper hem om detta och förskoleklassen ska ha fått ett mail.

Kort om vad vi arbetar med i de olika ämnena (fråga gärna ditt barn):
Svenska: Läsebok samt tillhörande arbetsbok. Vi har högläsning varje dag.  Skriver egna berättelser, tyst läsning. Veckans bokstav är Ss
Matematik: Mattesafari, addition och subtraktion kap 2
So: Vad finns i ett samhälle
No: Årstider
Bild: Vems ögon?
Musik: 10-kamraterna och ”en taggig boll”,  Fantomen utan kläder woodeli-atcha med rörelser
Engelska: Family

Magiska kulan kap 4
Diamantjakten kap 4
Nyckeln till skatten kap till måndag sedan kap 5

Matteläxan är att göra klart kap 1 om man inte gjort det på skolan.