V.40

Hej!

Tack alla föräldrar som var med och hjälpte till på arbetsdagen. Ni gjorde ett bra jobb. Sandlådan är mycket uppskattad av eleverna.

På utelektionen gick vi långsvängen och eleverna fick var sitt fotouppdrag. Vi tog kort bland annat på gran, en, bok, ek, nypon och svamp. På vår promenad plockade vi även kantareller som Kristina i köket stekte till luncenh på onsdagen.

Det är fortfarande några som inte önskat tid för utvecklingssamtal. Var snäll och gör det snarast så att jag kan planera veckorna.

Ny månadsplanering kommer i mailen senast måndag.

Kort om vad vi arbetar med i de olika ämnena (fråga gärna ditt barn):
Svenska: Läsebok samt tillhörande arbetsbok. Vi har högläsning ur "Den magiska kapan", tyst läsning. Veckans bokstav Rr
Matematik: Mattesafari, addition och subtraktion kap 2. Nästa vecka läxa ur boken om man inte hunnit klart.
So: Värdegrund, Klassråd. Omröstning om vem som skulle vara ordförande och sektreterare. Resultatet blev Johan som ordförande och Maja som sekreterare.
No: Lövskog
Bild: gruppuppgift
Musik: Elevernas önskemål. Som ny låt kom "Pumpa kungen"
Engelska: My house

Magiska kulan kap 6, OBS! Ändrad läxdag till torsdag
Diamantjakten kap 6, Boken ska med till skolan alla dagar utom tisdag, OBS! Ändrad läxdag till torsdag
Nyckeln till skatten kap 6 till måndag sedan kap 7. Boken ska med till skolan måndag, onsdag samt fredag.

Matteläxa tisdag-måndag.
Denna vecka är en komma ikapp-läxa. Matteboken måste vara i skolan måndag, tisdag, fredag.