V.41

Hej!

Denna vecka har vi fått klara oss utan internet på skolan. Vi hoppas få uppkoppling igen nästa vecka.

Alla eleverna har varit duktiga och använt sina reflexvästar på morgonen och som uppmuntran fick de glass av Anki.

I tisdags och torsdags tittade vi närmre på svampar. Hur ser de ut? Vart växer de? Vad gör de i naturen? Vad heter några vanliga svampar? Vi lärde oss bland annat att endel svampar hör till gruppen nedbrytare. Vi pratade även om hur nedbrytningen fungerar i naturen och vad händer i vår kompost.

Ni har väl sett att matsedeln finns under fliken kök?

Kort om vad vi arbetar med i de olika ämnena (fråga gärna ditt barn):
Svenska: Läsebok samt tillhörande arbetsbok. Vi har högläsning, tyst läsning. Skriva spökberättelser. Veckans bokstav Ll
Matematik: Mattesafari, addition och subtraktion kap 3
So: Värdegrund
No: Svamp
Bild: gruppuppgift
Musik: "Pumpa kungen", "Spökrock"
Engelska: My house

Magiska kulan kap 7, OBS! Ändrad läxdag till torsdag
Diamantjakten kap 7, Boken ska med till skolan alla dagar utom tisdag, OBS! Ändrad läxdag till torsdag
Nyckeln till skatten kap 7 till måndag sedan kap 8. Boken ska med till skolan måndag, onsdag samt fredag.

åk 2-3 alfabetisk ordning till på tisdag.

Matteläxa tisdag-måndag.