Hej!

Nu börjar snart höstlovet som jag vet att eleverna längtar till. Vi får hoppas på lite bättre väder. Efter lovet drar utvecklingssamtalen igång. Det finns ett fåtal föräldrar kvar som inte önskat tid. Var snälla och gör detta under lovet. Tider att välja på finns i pdf-filen här bredvid.

Idag fredag har vi uppmärksammat FN-dagen. Vi har pratat om FN och barnkonventionen. Henrik berättade om hur det är att vara FN soldat och visade bilder från sin tid i Kosovo och Tchad. Alla elver på skolan har tillsammans tillverkat ett gemensamt konstverk som symboliserar FN och barnkonventionen. Som en liten paus i arbetet fick eleverna glass från Hembygdsföreningen.

Tidigare i veckan hade vi, som ni läst, brandövning. Det gick mycket bra och alla samarbetade lungt och städat för att vi så snabbt som möjligt skulle hinna ned för brandstegen. Vikten av att ha på sig inneskor blev väldigt tydligt. Flera fick gå ut i strumplästen vilket ledde till många våta strumpor.

På elevrådet kom det upp att elevrna önskade sig mera uteleksaker, framför allt leksaker till sandlådan. Föräldraföreningen var snälla att skaffade hinkar, spadar samt rockringar.

Kort om vad vi arbetar med i de olika ämnena (fråga gärna ditt barn):
Svenska: Läsebok samt tillhörande arbetsbok. Vi har högläsning, tyst läsning. Skriva spökberättelser. Veckans bokstav Nn
Matematik: Mattesafari, addition och subtraktion kap 3
So: Värdegrund, FN, barnkonventionen
No: Sortera in djur i grupper, en liten film om Linné
Bild: Måla flaggor
Musik: "Pumpa kungen", "Spökrock", "Gamla häxan blå"

Magiska kulan ------
Diamantjakten --------
Nyckeln till skatten kap 8 till måndag sedan kap 9 till måndagen den 9 november.

Matteläxa tisdag - måndag ----------