Äntligen har vi fått se solen ett par dagar denna vecka och lite snö kom det också till elevernas glädje.
Badet var uppskattat och allt fungerade bra i torsdags. Vi tränar på att simma och flyta.
Vi tackar för alla apparater vi och telefoner ni har skickat med. Vi hoppas att vi kommer att få en lyckad teknikpillardag den 10 december, som vanligt kommer vi att fira dagen med att klä upp oss och äta Nobelmiddag här på Sparnäs.
Nästa vecka, på onsdag, kommer vi att besöka Grums ridskola. Alla eleverna har fått en lapp med hem om detta.

Vi har fått besök av denna nallen som heter Teddy. Han kommer från en skola i Sundsvall och är på resande fot genom Sverige. Före han kom till oss var han på Öland och efter oss kommer han att fara till Umeå.
Vi ska ta med honom runt och skriva lite om vad han har fått vara med om och det skickar vi sedan till skolan som har skickat honom.

Hoppas alla får en trevlig första advent.

Kort om vad vi arbetar med i de olika ämnena (fråga gärna ditt barn):

Svenska: Läsebok samt tillhörande arbetsbok. Vi har högläsning, tyst läsning. Skriva berättelse.
Matematik: Mattesafari, kap 5 1an subtraktion, 2an multiplikation och bråk, 3an alla fyra räknesätten
So: Människans utveckling
Bild: Önskelistor
Musik: Julsånger
Engelska: repetion

Magiska kulan kap 12
Diamantjakten kap 12
Nyckeln till skatten läxa kap 12 till nästa måndag. "Lösbladsläxa" till måndag.

Matteläxa tisdag – måndag: komma-i-kapp läxa, nästa vecka lösblad