Detta har varit en snöig vecka. Eleverna tycker det är toppen att åka pulka och matta.

Förhoppningsvis håller vintern i sig och vi kan åka skridskor på onsdag och längdskidor på torsdag. Skolan har några skridskor och ett fåtal skidor att låna ut. Hör av er om ni skulle behöva låna så att alla har utrustningen redo när det är dags att åka.

Torsdagen den 29 januari är det föräldramöte. I klassen tar vi upp vad vi har för planer under vårterminen, nationella prov och övriga frågor och funderingar som ni föräldrar har. Styrelsen och rektor kommer informera vid fikastunden.

Fredag den 6 februari planerar vi att ha ”Barnens vasalopp”. Mer info kommer senare. Förskoleklassen är välkommen att delta under denna dag.

Kort om vad vi arbetar med i de olika ämnena
(fråga gärna ditt barn)

Svenska: Läsebok samt tillhörande arbetsbok kap 14. Vi har högläsning, tyst läsning. Skriva berättelse. Vad är en mening?
Matematik: Mattesafari, kap 7, addition
So: Jägarstenåldern, tidslinje
No: Rymden, stjärnbilder
Bild: Basfärger. Vad händer när vi blandar basfärgerna?
Musik: ”Vi snurrar runt”, ”snögubbar, snögubbar”
Engelska: repetition av kap. 1-6

Magiska kulan kap 15 (fredag-torsdag)
Diamantjakten kap 15(fredag-torsdag)