Denna vecka hade vi laddat upp för skridskor och skidor, men tyvärr spelade vädret oss ett spratt och det var fullt med vatten på isen och de fina skidspåren som Leif Sjöbom hade gjort åt oss regnade bort. Skidorna har ändå kommit till användning då vi kunnat åka på skolgården under rasterna. Vi hoppas att det kommer mer snö och att det får vara kallt tills nästa fredag då vi har Barnens Vasalopp, alla har fått med en lapp hem om det idag.

Tack ni som kom på föräldramötet. Alla som inte var med får det informationsbladet jag delade ut under mötet. Är det något ni undrar över är det bara att höra av sig.

Öppet hus 14 februari. Skoldagen är mellan kl.10.00 och kl.13.00. Skolbussen kommer och hämtar och kör hem eleverna. Tiderna för bussen har skickats med eleverna hem idag, fredag. Det kommer även gå en extra buss från Grums resecentrum kl.10.30 och den går tillbaka kl.12.00. Detta för att intresserade som inte har möjlighet att ta sig till skolan med egen bil ska ha en chans att komma ut och titta. Sprid gärna informationen om öppet hus till alla ni känner. Naturligtvis är även ni som föräldrar välkomna att besöka oss under denna dag. Under öppet hus kommer vi att ha tre lektionspass varav ett är idrott så kom ihåg idrottskläder.

En arbetsdag planeras under våren och troligtvis kommer den att infalla lördagen den 25 april. Mer information kommer senare.

Kort om vad vi arbetar med i de olika ämnena
(fråga gärna ditt barn)

Svenska: Läsebok samt tillhörande arbetsbok kap 15. Vi har högläsning, tyst läsning. Skriva berättelse.
Matematik: Mattesafari, kap 7, addition
So: Jägarstenåldern, tidslinje, högläsningsbok om Tuva
No: Vinter
Bild: Basfärger. Vad händer när vi blandar basfärgerna?
Musik: ”Vi snurrar runt”, ”snögubbar, snögubbar” . Klappa alfabetet på olika sätt.
Engelska: My classroom

Magiska kulan kap 16 (fredag-torsdag)
Diamantjakten kap 16(fredag-torsdag)
Nyckeln till skatten läxa kap 15 till nästa måndag. Kap 16 måndag-måndag