Idag har vi haft en fantastisk dag i Vasaloppsanda. Alla barnen kämpade på bra och tillsammans åkte vi 11,5 mil. Målet var att vi skulle åka den riktiga Vasaloppssträckan på 9 mil så det klarade vi med råge. Vi drack blåbärssoppa, åt korv med bröd och toast ute vid eldstaden. Alla elever som deltog fick ett diplom med sig hem.

Vi har jobbat på bra i våra böcker och ute på rasterna är det fullfart med pulka- och skidåkning. Det är kul att se att så många gillar att åka längdskidor.

Kort om vad vi arbetar med i de olika ämnena
(fråga gärna ditt barn)

Svenska: Läsebok samt tillhörande arbetsbok kap 17. Vi har högläsning, tyst läsning. Skriva berättelse.
Matematik: Mattesafari, kap 7, addition
So: Jägarstenåldern, tidslinje, högläsningsbok om Tuva. Nästa vecka blir det bondestenåldern.
No: Vinter, stjärnbilder, månen. Nästa vecka fortsätter vi och tittar på varför vi har årstider.
Bild: Färglarver
Musik: Vi gjorde rörelser till ”Gamla gubben snö”
Idrott: Längdskidor, Barnens Vasalopp
Utelektion: Poängjakt

Magiska kulan kap 17 (fredag-torsdag)
Diamantjakten kap 17(fredag-torsdag)
Nyckeln till skatten läxa kap 16 till nästa måndag. Kap 17 måndag-måndag

Matteläxa tisdag – måndag: lösblad

åk 1, Huller om buller meningar
åk 2, Veckans artikel. Välj ut en artikel ur en tidning, om man inte har en tidning går det bra med en artikel från internet.
Åk 3, läsa upp sin berättelse om en rymdvarelse