Hej!

Ursäkta ett något sent veckobrev. I torsdags var det bad och jag var hemma med sjukt barn. Istället för mig var Marika vikarie och följde med till badet.

Tack till er som lämnat in trivselenkäten. Det är viktigt för vårt kvalitetsarbete. Har man inte lämnat in det är det bra om man gör det så snart som möjligt.

I tisdags hade vi inte något ute-pass för vi har fått möjlighet att använda en internetsida med djur som vi vill utnyttja så mycket som möjligt innan prövotiden går ut. Tack vare de nya surfplattorna och de bärbara datorerna kunde alla sitt och läsa om sitt djur på internet samtidigt. Detta uppskattades mycket av eleverna.

Jag vill påminna alla om hur viktigt det är att eleverna läser hemma för en positiv läsutveckling. Detta inkluderar att göra läsläxan. Om man läst kapitlet många gånger kan det man läsa i en annan bok också. Det är bra om man läser 10 minuter varje dag.

Jag har nu planerat in alla nationella proven för åk 3 och om vi börjar på måndag så har vi i stort sett en del varje dag fram till påsk. Vi hoppas att både jag och eleverna kommer att vara friska så att vi kan göra alla delar som beräknat. Jag skickar med ett schema hem till de berörda elevernas föräldrar. När jag och 3an har nationella prov kommer Ingela eller Tommy vara i klassrummet med de övriga eleverna.

Kort om vad vi arbetar med i de olika ämnena
(fråga gärna ditt barn)

Svenska: Veckans bokstav Pp, arbetsuppgifter till kap.18. Skrivuppgifter.
Matematik: Mattesafari, kap 8, subtraktion
So: Bondestenåldern, tidslinje.
No: Forska om däggdjur
Musik: sång och rörelser
Bild: Rita djur till vår tidslinje med hjälp av instruktioner.

Engelska: Kroppen

Magiska kulan kap 19