Hej!

Vilket väder vi haft denna vecka. I tisdags var vi ute och letade vårtecken och solen värmde skönt. Vi hittade både vitsippor och blåsippor. I torsdags snöade det massor och det kändes som att det var vinter igen. Nu hoppas vi att våren kommer tillbaka snabbt.

På måndag den 30/3 åker klass 1-3 till Värmlands museum och får lära sig mer om forntiden i Värmland. Till lunch äter vi på Mc Donalds. Det är Anki och Tommy som är med klassen i Karlstad. De åker skolskjuts som vanligt på morgonen och eftermiddagen. Alla har fått en lapp med hem om utflykten.

På onsdag är det dags för det årliga påskspelet i Borgviks kyrka. Vi går dit efter lunch och vi kommer sluta ca. 13.15 då skolbussen kör hem alla.

På torsdag är det bad och årskurs 2-6 kommer att ha klädsim i stora bassängen.

Gunilla har varit här och lämnat information om majblomman. Om man vill sälja ska lappen lämnas in senast tisdag. Majblommorna får eleverna med sig hem på onsdag.

Alla (utom förskoleklass som får på tisdag) har fått med sig en lapp hem med tid för utvecklingssamtal. Om inte tiden passar får ni byta med varandra eller till en tom tid. Ett schema över alla samtal finns här på sidan. Byter ni tid eller vill ha en tom tid meddela mig så snart som möjligt. I år har vi valt att lägga alla samtal på dagtid för att de ska rymmas inom lärarnas arbetstid.

näringskedjor näringskedjor

Kort om vad vi arbetar med i de olika ämnena
(fråga gärna ditt barn)

Svenska: Veckans bokstav repetion, arbetsuppgifter till kap.21
Matematik: Mattesafari, kap 10
So: Bronsåldern, intervju med ett stenåldersbarn
No: Ekosystem och näringskedjor
Musik: Melodifestivalen och låtar från engelskan, mattesångsroulette
Bild: Pop-up kort, påsk
Engelska: Pets

Utelektion: vårtecken

Magiska kulan kap 22
Diamantjakten kap 22
Nyckeln till skatten kap 21 kap 22 till måndagen den 13 april

Matte
Lösblad, en del har mattespel och andra har lappar att träna på.