Hej

Vilket hörligt vårväder vi haft denna vecka. Vi arbetar på för fullt i våra böcker för att vi ska bli klara. Tiden går fort fram till skolavslutningen och vi har börjat öva på sommarsånger. Hoppas alla bokat in skolavslutningen torsdagen den 11 juni kl.18.00.

Andra datum som är bra att ha koll på:

Nästa vecka börjar vi ha idrott ute.  Ta med lämpliga kläder samt skor.

På tisdag, 28 april, kommer Tommy att ha klassen. Jag ska åka till Göteborg och gå en kurs i bedömning för åk 1-3. Det ska bli mycket intressant och förhoppningsvis lärorikt.

6 maj kommer vi ha en temadag som handlar om jämnställdhet och värdegrund.

13 maj cykeldag

20-21 maj utveklingssamtal, tiderna har ni fått. Glöm inte meddela om ni byter tid med någon.

18 maj forntidsdag vid Sävsjöcamping ihop med åk 1-3 från Liljenäs.

26 maj. Eventuellt kommer de blivande förskoleklasseleverna på besök.

3 juni har vi skolinspektionen på besök.

I tisdags fick vi hjälp av Fredrik Stendahl och vår fas 3 personal Ann-Catrin med eleverna då vi andra i personalen satt i möte med spsm (Specialpedagogiska skolmyndigheten).  Eleverna fick gå långsvängen två och två och svara på lite tipspromenadfrågor.

Kort om vad vi arbetar med i de olika ämnena
(fråga gärna ditt barn)

Svenska: Veckans bokstav Bb, arbetsuppgifter till kap.23, språkskrinet
Matematik: Mattesafari, kap 10 De som är klara med boken har fått ett uppgifter som tränar mera på det som är svårt. Symmetri
So: Bronsålder
No: Fjärilens, duvans, grodans och människans livscykel.
Musik: Börjat träna sånger till skolavslutningen
Bild: fjärilar
Utelektion: tipspromenad