Hej!

I onsdags hade vi en temadag på skolan som handlade om skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling och vad det innebär. Hela skolan var tillsammans och diskuterade vad jämställdhet är och hur det ser i ut här på skolan och i samhället. Vi var också ute och lekte lekar som stärker sammanhållningen. Vi avslutade dagen med glass, bananer, maränger och grädde som Majblommekommittén bjöd oss på.

Nästa vecka är det återigen en kort vecka med ledigt på torsdagen och fredagen. Vi kommer dra igång vårat läsprojek. I läxa ska då eleverna läsa 15 minuter varje dag i valfri bok. Har ni ingen bok hemma rekommenderar jag ett besök till biblioteket. Mer info om detta kommer på måndag (tisdag om man går i förskoleklass).

På onsdag har vi cykeldag. Alla barn behöver en cykel och en cykelhjälm med sig. I mailen har ni fått ett brev från mig där det finns lite mer information.

Måndagen den 18 maj har vi en forntidsdag med lågstadiet på Liljenäs. Vi kommer att vara vid Sävsjöns camping och den forntidsborg som finns där. Förskoleklassen får också följa med på denna tur trots att det är måndag.

Jag vill påminna om utvecklingssamtalen den 20 och den 21 maj. Har ni glömt tiden finns det en pdf här på hemsidan med allas tider (om ni tittar hemsidan i mobilen tror jag ni måste bläddra ganska långt ner för att se den).

Kort om vad vi arbetar med i de olika ämnena
(fråga gärna ditt barn)

Svenska: Arbetar klart i böckerna
Matematik: Mattesafari, kap 10 De som är klara med boken har fått uppgifter som tränar mera på det som är svårt.
So: Järnålder
Musik: övat sånger till skolavslutningen
engelska: Gjort egna små djurböcker, things
Utelektion/bild: måla en björk i vattenfärg.

Läsa 15 minuter varje dag i valfri bok.