Denna korta vecka avslutade vi med en lyckad cykeldag i det fina vädret. Vi har pratat om trafiksäkerhet, kört teknikbana och gjort rent våra cyklar. Stort tack till alla föräldrar som har kört hit barnens cyklar och gjort denna dag möjlig för oss.

I måndags började vi med vårt läsprojekt. Alla har fått en läs-logg inklistrad i sin kontaktbok där eleverna ska skriva vad de läst och hur många sidor. Ni föräldrar fyller i er signatur. Under denna tid kommer det inte bli någon annan läxa om man inte har kommit efter i något ämne och behöver jobba ikapp. På skolan har vi en läslarv som får en ny ”kroppsring” för varje hundra sidor barnen har läst. Allas sidor räknas och läggs ihop, både det som vi läser i skolan och de de har läst hemma. Denna vecka har vi provat att par-läsa, fråga gärna hur de tyckte att det var. I måndags var jag och Christina och hämtade boklådor på biblioteket. Det var mycket populärt med de nya böckerna som de kunde låna. Kul att se att det finns så mycket läslust!

På måndag den 18 maj är det forntidsdag. Alla ska ha fått ett mail med information om denna dag. Det enda som ni hemma bör tänka på är att se till att barnen har kläder efter väder. Vi kommer att vara ute hela dagen. Vi hoppas naturligtvis på fint väder men man vet ju aldrig.

Jag vill åter igen påminna om utvecklingssamtalen den 20 och den 21 maj. Har ni glömt tiden finns det en pdf här på hemsidan med allas tider (om ni tittar hemsidan i mobilen tror jag ni måste bläddra ganska långt ner för att se den).

Kort om vad vi arbetar med i de olika ämnena
(fråga gärna ditt barn)

Svenska: Arbetar klart i böckerna, skriva rent sin 5-rading på dator
Matematik: Mattesafari, kap 10 De som är klara med boken har fått uppgifter som tränar mera på det som är svårt.
So: Järnålder, Vikingarna, trafik
Musik: övat sånger till skolavslutningen
Idrott:cykeldag

Läsa 15 minuter varje dag i valfri bok.