Ett stort tack till alla föräldrar som kom på utvecklingssamtalen under dagtid. Det underlättar mycket för att hinna med allt inom arbetstiden.

Vårt läsprojekt fortsätter och vår läs-larv växer och vi har nu läst 1400 sidor tillsammans. Bra jobbat! Nästa vecka får de spågumman som läsfixare. Spågumman funderar på vad som kommer hända genom att läsa rubriker och titta på bilder och tänka på vad som hänt tidigare. Jag vill att eleverna skriver minst en spågumma under veckan.

I måndags hade vi en rolig forntidsdag vid Sävsjöns camping ihop med Liljenäs åk 1-3. Att vara arkeolog var inte helt lätt kom vi fram till. Mycket letande i sanden blev det. Vid forntidsborgen var det bland annat tipspromenad och tillverkning av runhalsband. Soppan som vi åt hjälpte eleverna till att laga. Under dagen fick de även testa att göra eld med tändstål för att få en liten känsla av hur det kunde vara att göra eld på forntiden.

Under dagarna då jag haft utvecklingssamtal har Tommy ansvarat för klassen och de har haft skräp och återvinningstema, lekar, tipspromenad med mera.

På måndag är jag ledig men eleverna har lektioner som vanligt. Tommy och Ingela kommer ansvar för klassen.

På tisdag kommer de fem nya förskolebarnen på besök. Vi kommer att visa runt och leka lite lekar.

Läsa 15 minuter varje dag i valfri bok. Från måndag, spågumman.