Veckobrev v 35

Hej allihop!

Tiden går fort, och nu har lite mer än en vecka redan passerat. Vi har hunnit med att komma igång med så gott som alla ämnen. Barnen verkar entusiastiska och laddade att komma igång. I torsdags och fredags hade vi härliga dagar ute. Vi gjorde ”lära-känna-lekar” och lite olika samarbetsövningar mm. Vädret var ju fantastiskt också, så det var en riktigt trevlig start!

Vi kommer att ha mål uppsatta för varje vecka för hur långt vi ska komma i matteboken. De som hinner klart med veckans mål innan veckans slut, får extra uppgifter att jobba vidare med. Hinner man inte klart, får man i läxa att göra klart hemma. Jag har förklarat för eleverna att om de vet med sig att de har mycket kvar, så kan det vara klokt att göra lite hemma redan under veckans gång. Vi har även några pass på onsdag, torsdag och fredag då vi är flexibla med vad var och en behöver jobba med för att hinna med.

Inom matten har vi i veckan jobbat med talens uppbyggnad.

4:an Positionssystemet, nollans betydelse

5:an Taluppfattning i tal upp till 1 000 000, överslagsräkning samt multiplikation med 10 och 100

6:an Decimaltal. Tiondelar, hundradelar och tusendelar. Vi har jobbat med att förstå med hjälp av en linjal.

I svenska har vi börjat jobba med texter på olika sätt. Vi lär oss vilka strategier som är användbara när man skall skriva en berättelse, hur man tänker innan, och vad som är viktigt att tänka på under skrivandets gång. 6:an har även börjat jobba med hur man känner igen olika sorters texter.

I Engelska har vi startat med första kapitlet i boken. Förutom nya ord så tar det upp hur man böjer regelbundna verb för att skapa dåtid. Glosorna ska eleverna öva på tills på tisdag den 1/9 då vi kommer att ha ett glosförhör.

Inom No har Ingela börjat jobba med kroppens olika organ.

I So har Henrik och eleverna börjat med geografi, kartan

Trevlig helg!

Med vänlig hälsning, Sara

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.