V 46

Hej!

Vi har haft en trevlig vandringsdag med syfte att göra en aktivitet tillsammans för trivsel och gemenskap på skolan. Start från skolan genom Bokskogen sedan vidare till Borgviks ladan där vi fikade.  Därefter fortsatte vi gamla skogsvägen bakom ladan till landsvägen vidare mot Liåsbacken. Vi avslutade med korvgrillning och lek vid hamnen.

SV - Vi har lånat lite nya boklådor från biblioteket och har startat läsprojektet läslarven. Varje fredag arbetar också 1-3:an med materialet  En läsande klass för ökad läsförståelse.

Läsläxan fortsätter som vanligt med att man tränar på ett kapitel i veckan. Nästa vecka är det kap. 11.
Intresset för bokstäver, alfabetet, ord och läsning är stort i förskoleklassen så bokstavsprata/ljuda/läs gärna tillsammans.

MA - Tips på bra hemträning just nu är att baka och hjälpa till att mäta. Eleverna i åk.2 har jobbat med volym och mått enheterna liter och dl. Åk.3 kommer snart jobba med måtten meter och cm.

SO -  religion och start Kristendom

NO -  Eleverna avslutat Våra sinnen och fortsätter nu med Luftens egenskaper. Utelektioner -  mossar och lavar

MU - fyrtakt och önskesånger

Bild -  materialet  lera och det blev små ljuslyktor.

ID -  På badet har vi fortsatt träna på simtag, flyta och vattenvana.
Nästa bad är om två veckor.Hälsningar Marika, Emma, Cathrine, Anki Henrik, Tommy och Sara.

För att redigera denna text, peka här och klicka på knappen ”Redigera text”. Bilden kan du ändra eller ta bort i ”Ändra bild”. För att dra in nya block klickar du först på knappen ”Skapa innehåll” och väljer sedan vad du vill ha.