V. 50

Hej!

I början på veckan har åk 2 och 3 haft ett läsförståelsetest.

Eleverna har fått prova på lera som material och det har varit uppskattat.

Nobeldagen firades också med en lektion i kemi av Emma. De fick göra vattenmolekyler. Det var festligt på skolan med uppklädda elever och god mat som serverades av åk. 6 i festdukad matsal.

Vi har haft gemensam sångträning med 4-6:an inför söndagens luciatåg som är ett samarbete med rödakorset och kyrkan. Det är samling i kyrkan kl.10.00 för de som vill vara med i Luciaspelet. Åk.6 är har lottat lucia och det blev Nathalie. Man kan välja om man vill vara tärna, stjärngosse, tomtenisse eller pepparkaksgubbe.

Fredagsmorgon firade vi lucia med glögg och lussekatt som föräldraföreningen bjöd på runt elden.

Under fredag förmiddag badade åk. 1-6. Förkoleklassen var kvar och hade eget arbete.

På onsdag kl 12:30 går vi till kyrkan i Borgvik och ser på julspel.

Kommande torsdag 17/12 är ni välkomna på drop in-kaffe kl. 16-18 för de som har möjlighet. Eleverna har ordnat med en liten tipspromenad.

I NO har vi lärt oss om vattnets egenskaper och gjort några experiment. Fråga gärna era barn om ytspänningen och vattnets tre former.

Go helg!