Vecka 2

Nu är vi igång igen med en ny termin. Vi har haft en fin start med goa barn som nu är tillbaka efter lovet. Den efterlängtade snön har resulterat i att de har mycket att göra på rasterna. Skolgården är fylld med snögrottor i snödrivorna.
Under svenskan och matten på måndagar och tisdagar har vi nu fått möjlighet att ta hjälp av Sara Nolheim. Vi kan dela upp lågstadiet i mindre grupper för att få grundligare genomgångar. I övrigt kommer schemat se ut som i höstas där Henrik har SO och Tommy har NO och engelska. Tisdagar kommer vi fortsätta ha utelektion och vi kommer jobba med vinterekologi.
Nästa vecka börjar skidträningen inför Lilla Vasaloppet, som går av stapeln 27/1 då även Värmskogs skola kommer hit och åker med oss. Om vädret tillåter kommer vi ta några extra tillfällen för att åka skidor nästkommande veckor. 4  februari åker skolan till Ski Sunne  tillsammans med Liljenäs. Vi har pengar kvar från projekt Idrottslyftet. Vill ni föräldrar delta denna dag så vore det jätteroligt. Kom ihåg att fylla i lappen och skicka tillbaka till skolan.
Läsläxa är som vanligt måndag-måndag. Kapitlet de jobbar med i boken som hör till veckans läskapitel börjar de jobba med på tisdagar. Därför rekommenderas det att de läser kapitlet redan på måndag kväll så de är redo på tisdag att jobba med det.
Åk. 2 har även fått en liten läxa i svenska som skall lämnas in senast onsdag 20/1. De ska leta upp en tidningsartikel och fylla i några frågor om den i pappret de fick.

Trevlig helg!