Hej!

I torsdags var vi i Grums och åkte skridskor.Ett härligt pass med mycket kul på isen. Nu känns det som att våren är i luften!
Så nu lämnar vi vintersporterna för ett tag framöver.

Vi kommer att åka ett par gånger till in till badhuset åk. 1-6 för att simträna. Dagarna för bad är 23/3, 20/4 och 27/4 mellan 13-14.

Nu på fredag 18/3 kommer Marika, Henrik och Anki Lundsten göra en utflykt med klassen (de vet inget än utan kommer få veta det på tisdag och få en infolapp med sig hem då)

Vi har under veckan haft Diana Öhman här som prao.

Nu är vi ju en bit in på terminen och då vill jag påminna om att det fortsatt är några kapitel kvar i läseboken och hjälp eleverna hålla motivationen uppe med sin lästräning hemma. Likaså med gångertabellerna som nu börjar bli svårare.
När eleverna har gjort sin läxa bra är de väldigt stolta i skolan.

Info till klass 3:
Nästa veckas läxa för chokladtoppar och vätteljus
blir en skrivläxa istället för läsläxa. Eleverna ska skriva en sammanfattning om vad som hänt i boken hittills. Vi kommer att prata om det här i skolan på måndag och de kommer att få instruktioner i hur de ska göra. Sedan har de en vecka på sig att skriva den hemma. Anledningen är att jag vill att de verkligen ska tänka över och fundera på vad just DE tycker är det viktiga i boken, utan att ”kika för mycket på kompisen”.  Ni får självklart gärna hjälpa dem om det behövs. De kan ju börja med att berätta för någon av er föräldrar, då blir det lättare att skriva ner det sedan.  Brukar de läsa högt för er ut boken ibland eller brukar de läsa själva tyst?

Trevlig helg önskas alla!