V. 15

Denna vecka har eleverna fått vara naturreportrar i NO:n. De har fått forska om ett djur eller växt, och sedan fått skriva en faktatext om det på iPad. Som ett kunskapsmål i bild ska de även få lära sig att infoga bilder till deras textdokument, antingen en bild från internet, eller ett foto de tagit själva.

Vi skickade med eleverna ett nytt läsprojekt eftersom årskurs 1-3 har läst ur sina läseböcker. Det är ett projekt som sträcker sig över tre veckor, där eleverna får små uppdrag efter varje läsning.

Vi fortsätter som vanligt med multiplikationstabellerna tills terminens slut.

Tider för utvecklingssamtal är nu utskickade till alla. Skulle inte tiden passa får ni höra av er.

Det är dags för våra tvåor att vaccinera sig. Då det inte finns möjlighet att vaccinera på skolan får ni ta med ert barn till BVC i Grums för detta. Tid och datum står på lappen eleverna fått med sig hem. Har ni frågor om vaccinationen hör ni av er till sköterska Eva Meszaros.

Eleverna har fått med sig sina majblommor hem och pengarna ska vara inlämnade 10 maj. Barnen får en påminnelse den 9 maj om att pengarna ska med till skolan dagen därpå.

Nästa vecka börjar Henrik med utegympa och ett informationsblad om det har vi skickat med eleverna hem. Det är även bad på onsdag 20/4. Det är som förra gången på eftermiddagen, och eleverna slutar efter badet.

Ha en bra hela allesammans!