V.19

En vecka med underbart väder har nu tagit sitt slut. Vi har varit typiska svenskar och försökt ta vara på vädret hela veckan. Vi hade bland annat bild utomhus.  Eleverna fick måla med naturens egna färger, bland annat med löv, blommor och bark. I tisdags avslutade vi dagen med årets första brännbollsmatch.

Nu är alla nationella prov för treorna klara.

Nästa vecka på onsdag 18/5 är det studiedag och eleverna är lediga.

Nästa fredag 20/5 har vi cykeldag på skolan. Eleverna får ta med sig sin cykel och de får gå runt vid olika stationer. Det kommer bland annat bli en station med teknikbana och en station där man får lära sig hur man sköter om sin cykel, samt trafikregler. På eftermiddagen kommer de blivande fem förskoleeleverna på besök och F-2 kommer spendera tiden med dem. 3:orna kommer vara med mellanstadiet på en längre cykeltur efter lunch. Då det inte är möjligt att ha med sin cykel på bussen, måste eleverna få hjälp med att frakta sin cykel till och från skolan.

Måndag 30/5 har vi fått möjligheten att komma till Sliperiet på en guidning. Vi kommer ta en promenad dit efter lunch, få en guidad tur och sedan avsluta med glass i hamnen som föräldraföreningen bjuder på. Eleverna blir hämtade där av bussen.

Vi nämnde kort i ett föregående veckobrev att vi funderade på en sommaravslutning. Detta kommer bli den 2/6 klockan 18:00. Det kommer vara lite samma upplägg som i julas. Familjen får komma hit och kolla på de olika alster eleverna har gjort under vårterminen, och det kommer finnas en tipspromenad. Eleverna har under våren jobbat endel med olika konstnärer och det är bland annat dessa bilder som kommer visas upp. Det hela kommer avslutas med grillning, så vi hoppas på fint väder!

Påminnelse av viktiga datum:
18 maj: Studiedag
20 maj: Cykeldag