V. 21

Nu är sommarlovet nära och vi är nu på slutspurten efter en lugn vecka med flitigt arbetande av eleverna. I veckan hade vi ett litet ”Vita stenen-projekt”. Eleverna har under en tid fått se ett avsnitt av Vita stenen då och då. För att återkoppla till serien i veckan fick de göra en egen ”vit sten”. Stenarna kommer finnas med på utställningen nästa vecka.

Vi har fått granplantor sponsrade till oss av Stora Enso. Dessa tvååriga plantor fick eleverna plantera i veckan. Vi hoppas de överlever och växer till sig.
I onsdags var Bengt här och övade avslutningssång med eleverna. Han har med sig all utrustning som behövs så eleverna får träna på ”riktigt”. Han kommer även en dag nästa vecka för sångträning.

Idag fredag hade mellanstadiet djurdag. Vi hade allt från papegoja till hundlådbil här på skolan. Eleverna i lågstadiet fick gå runt till de olika djuren och höra fakta om dem. Sedan fick de gå en tipspromenad som återkopplade  till det de fått höra om de olika djuren. Under eftermiddagen fick de göra olika djur- och naturrelaterade pyssel. De fick bland annat tova ull, göra djurhalsband och steka krabbelurer över elden.

På måndag gör vi en eftermiddagsutflykt till Sliperiet för en guidad tur av Susanne Ekmark. Efteråt bjuder föräldraföreningen på glass i hamnen. Eleverna slutar efteråt och får ta bussen därifrån. Förskolan kommer också vara med under eftermiddagen och de slutar därför senare än vanligt.

Nästa torsdag 2/6 är det dags för vernissage här på Sparnäs. Eleverna är välkomna med sin familj och släkt för att beundra deras konst. Det kommer vara en rundvandring med konstverk. Sedan håller mellanstadiet i några lekstationer. Det bjuds på fika och vill man ha grillat kommer elden vara tänd, men egen grillmat får tas med.

Viktiga datum:
30 maj: Sliperiet 13:00