v.37

Tack till alla som kom på föräldramötet i går. Ni som inte var med kommer att få information i via er mail inom kort. 
Något jag vill påminna extra om som jag tog upp på föräldramötet var önskemålet att barnen skulle ha en målartröja med sig. En något förstor tröja att dra på över den vanliga när vi ska måla med flaskfärg eller vattenfärg. Det är så tråkigt när kläderna får fläckar. Glöm inte att namna!

Det var mycket blött i början på veckan och många fick användning för sina extrakläder. På tisdagens ute-pass var vi i skogen och pratade om hösten samt plockade lingon som vi kokade lingonte på över elden. 

Nu när vi har idrotten ute och det ofta är blött i gräset är det bra om barnen har med ett par extra skor. Många blir blöta och har sedan inga skor att ha på sig på rasten. 
På onsdag är det skoljoggen (information kommer i er mail samt finns i kalendern på denna sida). Eleverna ska komma ombytta till skolan.

Kort om vad vi arbetar med i de olika ämnena:
Svenska: Läsebok samt tillhörande arbetsbok. Vi har högläsning varje dag.  Skriver egna berättelser, tyst läsning. Veckans bokstav är Aa
Matematik: Mattesafari, olika tal och talsorter. De som inte är klara med kap.1 kommer att få i läxa nästa vecka att göra klart.
So: Grupparbete, eget parti
No: Årstider, höst
Bild: Göra klart självporträtt samt septemberbild
Musik: sång-memory, 10-kamraterna och ”en taggig boll”. Ny för veckan: Fantomen utan kläder
Engelska: Famiy
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elise. Eckman. » v.41:  ”Bra inledning, och det var ett gätte bra slut!!!!!!!!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-