v.39

Hej!
Hur går det med läsormarna där hemma. Jag hoppas att det läses mycket. När ormen är helt ifylld skickar ni med den till skolan så får de en ny med sig hem. 

På utelektionen i tisdags slog vi ihop oss med 4-6an och letade upp grillpinnar och grillade pinnbröd över elden. Det var mycket trevligt och barnen tyckte det var kul. Vi avslutade med "Norsk kurragömma" och oj vad tyst det kunde bli i skogen. 

På so-lektionerna har vi börjat prata om hur man är en bra vän och vi ser på en serie från ur som handlar om att vara vänner. Mitt i filmen avbryter vi och diskuterar vad som är fel och vad man kan göra för att det ska bli bättre för den ensamma/retade eleven. Sedan fortsätter vi filmen och ser vad de har för förslag och ser hur det hade kunnat gå om alla tänkte på att vara bra kompisar. Det blir mycket bra diskussioner och de drar paralleller till vad de har varit med om. 

Kort om vad vi arbetar med i de olika ämnena (fråga gärna ditt barn):
Svenska: Läsebok samt tillhörande arbetsbok. Vi har högläsning varje dag.  Skriver egna berättelser, tyst läsning. Veckans bokstav repetion av bokstäverna O, M, A, S
Matematik: Mattesafari, addition och subtraktion kap 2
So: Värdegrund
No: Barrskog
Bild: höstträd
Musik: 10-kamraterna,  Fantomen utan kläder woodeli-atcha med rörelser, tango ABC
Engelska: Family

Läxa
Magiska kulan kap 5
Diamantjakten kap 5
Nyckeln till skatten kap 5 till måndag sedan kap 6

Matteläxa tisdag-måndag


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elise. Eckman. » v.41:  ”Bra inledning, och det var ett gätte bra slut!!!!!!!!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-