v.47

Hej!

På måndag är det studiedag. Alla elever är då lediga från skolan.

Påminner ännu en gång om att vi vill ha trasiga elektriska apparater till våran Nobeldag. De behöver inte fungera och kommer inte att testas så är t.ex sladden skadad gör det inte något. Skicka med till skolan så snart som möjligt. 

Föräldraföreningen hälsar att New Body produkterna ska redovisas innan den 28 november. Föräldraföreningen önskar också hjälp med bakning av fikabröd och donering av vinster till Tomtesmyg den 17 december. De vill också ha hjälp av föräldrar under denna kväll. 

På torsdag badar vi igen, samma tid som förra gången. Kom ihåg badkläder och handduk. Slöjden är som förra gången flyttad från torsdagen till onsdagen. 

Vi har börjat öva våra luciasånger. Ett stort tack till Anita Olsson som kompade och sjöng luciasånger med oss. Då vi inte har något luciatåg på skolan är alla elever som vill bjudna att gå i luciatåg i Borgviks kyrka. Luciafirandet kommer att äga rum söndagen den 14 december kl.15.00. De som vill delta ska mötas i kyrkan kl. 14.00 för ombyte och genrep. 

Hemliga julklapp
Efter att ha diskuterat med er föräldrar på föräldramötet så har vi beslutat att även i år ha en hemlig julklapp. På skolan lottar vi vem som ska köpa julklapp till vem. Man ska inte skriva sitt namn på paketen, men glöm inte skriva vem den är till. Julklappen ska kosta max 30 kr och ska inte vara godis. Alla har fått skriva önskelistor på skolan över vad de skulle vilja ha. Ta med julklappen till skolan senast den 15 december (16 december för eleverna i förskoleklass). 

Vi har julavslutning den fredagen den 19 december och denna dag är även förskoleklassen välkomna att delta. Vi börjar som vanligt och slutar efter luch (exakt tid kommer inom kort).

Ta gärna en titt i kalendern här brevid för att se vad som händer framöver.

Kort om vad vi arbetar med i de olika ämnena (fråga gärna ditt barn):

Svenska: Läsebok samt tillhörande arbetsbok. Vi har högläsning, tyst läsning. Skriva berättelse.
Matematik: Mattesafari, 1an addition, 2an subtraktion och 3an multiplikation. Kap 4
No/teknik: Växtens delar och några vanliga svenska växter
So: Livets utveckling och dinosaurier.
Bild: Eldar
Musik: Julsånger
Engelska: Nummer och veckodagar

Läxa
Magiska kulan kap 11
Diamantjakten kap 11
Nyckeln till skatten läxa kap 11 till måndag, från måndag – måndag kap12

Matteläxa tisdag – måndag: lösblad, nästa vecka blir det en komma-ikapp-läxa.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elise. Eckman. » v.41:  ”Bra inledning, och det var ett gätte bra slut!!!!!!!!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-