veckobrev v 36Hej allihop!

Veckans höjdpunkt var igår när vi var iväg till Borgviks vattenskidklubb allihop. Trots att regnet öste ner, så hade barnen humöret uppe och många testade att åka ring, och några även vattenskidor. Vi grillade korv till lunch och hade en trevlig dag tillsammans.

Vi jobbar på med skrivarskolan i svenskan. Denna vecka har barnen fått skriva/börjat skriva en spännande berättelse utifrån ”dramaturgi-valen”.
Fråga dem gärna vad det innebär :)

Matte: Inom matten kämpar vi på med samma som förra veckan. Nästa vecka hoppas jag har vi kommit fram till första diagnosen.
Veckans mål har eleverna skrivit upp i "Skolagendan" för v 36

Engelska: För att kunna ge eleverna undervisning som passar dem, har vi valt att dela upp klassen under vissa engelskapass. Detta gör att de ibland kommer att ha olika glosor. Nu i starten kommer de bara att ha glosor i läxa. Glosorna till nästa vecka har de fått idag och de kommer att förhöras nästa torsdag den 10/9.Några elever har samma glosor som förra veckan, några har nya ord. 

Jag har tänkt att vi ska använda oss av en sida som heter www.glosor.eu där eleverna kan öva engelska ord på dator/läsplatta här och hemma. Där kan jag lägga in veckans glosor och då finns de alltid tillgängliga, även om man glömt boken i skolan. För att det ska fungera bra, behöver alla elever en egen inloggning till sidan. Det behövs en e-postadress för att registrera sig. Skicka med eleverna en lapp med den e-mail de kan använda, eller skicka ett mail till mig.  

I No har de jobbat vidare med kroppen. Till på måndag har de i läxa att läsa sid 118-119 i Boken om biologi.

Trevlig helg!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elise. Eckman. » v.41:  ”Bra inledning, och det var ett gätte bra slut!!!!!!!!!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-